JD Montblanc - Alphen aan de Rijn

06- 1133 3040 info@pennentekoop.nl

Montblanc 4810 Fountainpen J. P. Morgan (2004) (RESERVED)

Montblanc Vulpen Limited Edtion 4810 J P Morgan (2004)

Met deze pen bied ik de Montblanc Limited Edition 4810 Hommage to J. Pierpont Morgan aan. Dit is pen nummer 1395 van de 4810 exemplaren die wereldwijd gemaakt zijn
J P Morgan was een groot bankier (J P Morgan Chase) die met zijn fortuin heel veel aan cultuur deed. Hij maakte bijvoorbeeld de Morgan Libary in New York mogelijk. Een van de belangrijkste kunst-bibliotheken van de wereld.

De Pen
Meest in het oog springt de dop die gemaakt is van Carbon. Het vlechtmotief verwijst naar het tijdperk van de industrialisatie. De body is geheel sterling zilver (gemerkt AG 925) net als de overige onderdelen van de pen zoals clip en ringen. De MB ster on top is parelmoer. Het unieke nummer van de pen staat in de vulknop.

De nib is 18K solid gold en is heel mooi gegraveerd. De gravering bestaat vooral uit de letter M. De letter verwijst niet alleen naar de naam Morgan maar ook naar de Bibliotheek. In de nib is ook het jaar 2004 (launch jaar van deze pen) gegraveerd.

Staat van de pen
De pen was onderdeel van een verzameling. Er zijn een paar proef velletjes mee geschreven. Nooit echt gebruikt dus. De oorspronkelijke doos met het boekje dat daarbij hoort is bij de pen. (Zie de foto’s)

Details:
Materiaal : De body is sterling silver, de cap is bekleed met Carbon.
Individueel nummer in de vulknop.
Accenten als clip en ringen: Geïntegreerd in het ontwerp en daarmee Sterling Zilver
Nib: 18K two tone deels gerodineerd met bijzondere gravering
Schrijfbreedte : M (Medium)
Vulsysteem: Vaste Piston voor inkt uit de fles

Prijs: € 1.950,–