JD Montblanc - Alphen aan de Rijn

06- 1133 3040 info@pennentekoop.nl

Montblanc Fountain Pen Patron of Art 4810 Pope Julius 2  Year 2005 (Pen 1981 / 4810)

Montblanc Vulpen Patron of Art 4810 Pope Julius 2

Met deze pen bied ik de Montblanc Limited Edition 4810 Hommage to Pope Julius 2 aan. De 4810 pennen zijn altijd gewijd aan een belangrijk persoon voor de kunst. “Patron of Art”.

De Montblanc Patron of Art Pope Julius ademt de sfeer van het rijke roomse leven. Het bovenkant van de dop verbeeldt niet de koepel van de Sint Pieters Basiliek, maar het exclusieve hoofddeksel van de paus, de tiara (driekroon) die tot 1964 in gebruik was. Een tiara is een hoge kroon in de vorm van een ouderwetse bijenkorf, versierd met kleinere kronen. De paus droeg deze bij zijn kroning en tijdens plechtige intochten.

De opengewerkte bekleding rond de pen en dop is vermeil (goud op zilver) die is aangebracht over een crèmekleurige laqué basis. Die kleur die verwijst naar het witte pauselijk gewaad.

Op de 18K Medium penpunt is het wapen van Paus Julius II gegraveerd. Dat is een eikenboom, zijn motto was “de boom van Jupiter zal bevelen”.

De pen is gemaakt, net als bijna alle andere voorgangers in deze “4810”reeks, op basis van het meest verkochte Legrand model: de “ 146”, een vulpen met een vast zuigermechaniek.

Staat van de pen
De pen was onderdeel van een verzameling. Er is nooit mee geschreven.
De oorspronkelijke doos met het boekje dat daarbij hoort is bij de pen.
(Zie de foto’s)
Alles is in nieuwstaat.

Details:)
Individueel nummer in de ring onder aan de dop..
Accenten als clip en ringen: Sterling zilver goud verguld.
Nib: 18K M  met bijzondere gravering
Schrijfbreedte : M (Medium)
Vulsysteem: Vaste Piston voor inkt uit de fles

Prijs: € 2.250,–